Το εργαστήριό μου

Και από τα ιστορικά βιβλία, τους παπύρους, τις περγαμηνές και τα δοκίμια βρέθηκα χωμένη στα βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής! Από ιστορικός σε ζαχαροπλάστης! Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα είναι πλέον γεγονός, το ολόδικό μου εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή όπως το λέω η ίδια το atelier των γλυκών μου! Τι στάθηκε αφορμή; Τι να σου πω ακριβώς… Τελικά είναι να το έχεις μέσα σου, δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Πάντα με θυμάμαι να μπλέκομαι στα κατσαρολικά της μητέρας μου, να πειραματίζομαι, να μαγειρεύω για φίλους και συγγενείς, να εξερευνώ νέες γεύσεις. Όλοι μου έλεγαν: «Λένα μου γιατί δεν ασχολείσαι με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, αφού το έχεις!». Από το θεωρητικό «το έχεις» φθάσαμε στο «ναι το έχω!». Εδώ βάζω μία άνω τελεία γιατί θέλω να αναφέρω κάτι σημαντικό. Αν δεν ήταν η φίλη, κουμπάρα και νονά της κόρης μου, η Βίκυ,  να μου δώσει την «χρυσή» κλοτσιά για να κυνηγήσω αυτό που αγαπώ, δεν πιστεύω να ξεκινούσα ποτέ αυτό το ταξίδι. Ποια είναι η συνέχεια; Η πρώτη μου εγκυμοσύνη στην μεγάλη μου κόρη στάθηκε η αφορμή να ασχοληθώ πιο ενεργά με την μαγειρική/ ζαχαροπλαστική φτιάχνοντας το πρώτο μου site. Η ανάγκη που είχα ήταν να μοιράζομαι συνταγές που θα πετυχαίνουν πάντα, χωρίς μυστικά και κρυμμένα υλικά. Μεγάλο μου παράπονο αυτό γιατί πολλές συνταγές που δοκίμαζα δυστυχώς δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, το ένα έφερε το άλλο, παραδίδοντας πλέον ως διδάσκουσα μαθήματα ζαχαροπλαστικής σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οι ανάγκες μου μεγάλωναν οπότε  το site ανανεώθηκε για 2η φορά και μετά 3η φορά όπως το βλέπεις τώρα που σου γράφω. ‘Έλα μου ντε που δεν ήθελα να καθίσω στα αυγά μου… Έτσι, πήρα την μεγάλη απόφαση… Δημιούργησα από το μηδέν τον δικό μου χώρο, το εργαστήριο μου, που με τόση χαρά και καμάρι σου παρουσιάζω σήμερα. Η αγάπη μου για την ζαχαροπλαστική, που με κέρδισε τελικά, έπρεπε να χωρέσει σε αυτό εδώ το «κουτί δώρου» με τον πιο αληθινό τρόπο!  Ξέρεις σε τι διαφέρει; Ότι όλα μα όλα φτιάχνονται από τα χεράκια μου από την αρχή, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χωρίς έτοιμα μείγματα, χωρίς σκόνες ΜΟΝΟ με πραγματικά, αγνά υλικά! Η ποιότητα είναι αυτή που μπορώ και σου προσφέρω απλόχερα! Θέλεις να ξεκινήσεις ένα γλυκό ταξίδι μαζί μου, τι λες; 

Ποια είναι λοιπόν η φιλοσοφία του εργαστηρίου μου; Βασισμένη στην ποιότητα και την φρεσκάδα των προϊόντων που σου προσφέρω, κάθε μέρα θα υπάρχουν 3 με 4 διαφορετικά γλυκά ημέρας που μπορείς να προπαραγγείλεις. Πως θα πραγματοποιηθεί αυτό; Θα σου ανακοινώνω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ώστε να γνωρίζεις τι γλυκό θα είναι διαθέσιμο. Κάθε μέρα και μία διαφορετική κατηγορία γλυκών θα σε περιμένει να την απολαύσεις. Δε θα σε άφηνα όμως έτσι, μία μικρή έκπληξη θα σε περιμένει κάθε Παρασκευή με την «μυστική συνταγή (συνταγή έκπληξη)» που δε θα ξέρεις τι παραγγέλνεις! Θα το τολμήσεις; Πέρα όμως από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των γλυκών να θυμάσαι πως είμαι δίπλα σου και σε κάθε σου προσωπική στιγμή… Παντρεύεσαι, βαφτίζεις το παιδάκι σου, θέλεις απλά να κάνεις ένα πάρτυ; Είμαι εδώ για σένα, κλείνοντας απλά ένα ραντεβού, για να πραγματοποιήσω κάθε γλυκιά σου επιθυμία. Τι λες; Θα ξεκινήσεις μαζί μου αυτό το γλυκό ταξίδι;



Διεύνθυση Εργαστηρίου:    Αθανασίου Διάκου 154 με Γιάννη Δήμου, έναντι του Ασύλου, Βόλος.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:    2421057724

Ώρες Λειτουργίας:     11.30 – 15.30 



Το πρόγραμμα της Εβδομάδας 23-27 Οκτωβρίου

Δευτέρα 
Cakes/ Muffins

1.  Cake σοκολάτας με ουίσκι και αχλάδια

2. Cake με πουρέ μήλου και λευκή σοκολάτα

 

3.  Halloween Cake με κολοκύθα και spicy μυρωδικά

 

Τρίτη 
Cookies/ Μπισκότα/ Μπάρες

1. Swirl cookies (δίχρωμα μπισκότα με βανίλια/σοκολάτα)

2. Caramel cookies με κομματάκια σοκολάτας

 

3. Σοκολατένιες μπάρες με καρύδα και φυστικοβούτυρο

 

Τετάρτη
Croissants/ Brownie/ Brioche

1.     Brioche με κομματάκια σοκολάτας

2.     Vegan cake με πορτοκάλι, σταφίδες και καρύδα

3.     Σταφιδοψωμάκια με μέλι

 

 

Πέμπτη
Τάρτες/ Γλυκές πίτες

1. Τάρτα flan

2. Τάρτα με λευκή σοκολάτα και raspberry

3. Lemon pie με ψημένη μαρέγκα 

 

Παρασκευή
Γλυκά Ψυγείου

1.  Red velvet

2.  Κορμός black forest

3.   Εργολάβοι

 

4. Secret recipe