Clafoutis με κεράσια

Materials

Για τα κεράσια:

  • 400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ amaretto ή λικέρ κεράσι kirs

Για τον χυλό:

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 βανιλέτες
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Βούτυρο για άλειμμα της φόρμας
Execution of the recipe

Για τα κεράσια:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το λικέρ. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

 

Για τον χυλό:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες. Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα μας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το μείγμα των κερασιών βάζοντας μέσα όλα τα υγρά που έχουν βγάλει. Ενσωματώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρόγγυλη φόρμα 20 εκ. ή ένα οβάλ πυρίμαχο πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

Clafoutis_me_kerasia_syntages_eleni_kapnia

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 με 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει λίγο η επιφάνειά του. Για να ελέγξουμε το ψήσιμο μετά τα 35 λεπτά τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, αν είναι καθαρή τότε αφαιρούμε το γλυκό, αν έχει υπολείμματα συνεχίζουμε το ψήσιμο. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε τα κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό.

 

Συμβουλή:

Αντί για κεράσια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα, βερίκοκα, ή φράουλες. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση του βάζοντας σταγόνες κουβερτούρας μέσα στο μείγμα πριν το ψήσουμε.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Ask us for more details...