Η Φιλοσοφία μας για Μηδενική Σπατάλη Τροφίμων
Η Φιλοσοφία μας για Μηδενική Σπατάλη Τροφίμων
Κάθε γλυκό που θα βρείτε στο γλυκό atelier μου, έχει μια ιστορία να πει.
Μια ιστορία που ξεκινά από την επιλογή των καλύτερων, πιο φρέσκων υλικών τα οποία μετατρέπονται σε απολαυστικά & ποιοτικά γλυκίσματα. Όμως, η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική δεν περιορίζεται μόνο στη γεύση. Επεκτείνεται και στη δέσμευσή μου σε μία φιλοσοφία μηδενικής σπατάλης τροφίμων, η οποία εξ’ αρχής ήταν βασικός όρος του εργαστηρίου μου.
Τι σημαίνει αυτό; Κάθε υλικό έχει αξία.
Τα φρούτα που επιλέγω, τα υλικά που ζυμώνω, ακόμη και τα πιο μικρά κομματάκια σοκολάτας, αξιοποιούνται στο έπακρο. Δημιουργώ τα γλυκά του εργαστηρίου με τέτοιο τρόπο, ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Τα γλυκά ημέρας αποφασίζονται προσεκτικά και μελετημένα, ώστε να χρησιμοποιούνται τα υλικά στην καλύτερή τους στιγμή, χωρίς να υπάρχει περιθώριο για σπατάλη, γι’ αυτό και ανακοινώνεται η διαθεσιμότητα των γλυκών με αυτόν τον τρόπο στα social media, κάθε εβδομάδα.
Κάθε μέρα, υπάρχουν στο πρόγραμμα 3 με 4 μοναδικά γλυκά ημέρας, φτιαγμένα από εμένα, με απόλυτο σεβασμό στα υλικά και τη φύση. Έτσι, διασφαλίζεται όχι μόνο ότι κάθε γλυκό θα φτάσει φρέσκο στα χέρια σας, αλλά και ότι αυτό παρασκευάζεται με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον και τους πόρους που μας προσφέρει.
Η φιλοσοφία του μηδενικού food waste δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά ένας τρόπος ζωής. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε μια πιο βιώσιμη κουζίνα, εξοικονομούμε πόρους και συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
Κάθε κομμάτι γλυκό έχει φτιαχτεί με μεράκι, φροντίδα, αγάπη και σεβασμό για τον πλανήτη.
Κάθε φορά που επιλέγετε τα γλυκά του εργαστηρίου, γίνεστε κι εσείς μέρος αυτής της φιλοσοφίας. Μιας φιλοσοφίας που σέβεται το φαγητό, τη γεύση, αλλά και τον κόσμο που ζούμε.
Σας ευχαριστώ που είστε κομμάτι αυτού του ταξιδιού!
Ανυπομονώ να κάνω πραγματικότητα κάθε γλυκό σας όνειρο!
Με αγάπη,
Ελένη Καπνιά
Υ.Γ: Eat Fresh, Leave No Waste