Μοναδικοί κουραμπιέδες χωρίς μυστικά

κουραμπιέδες

Πρώτο και σημαντικό βήμα είναι το σωστό βούτυρο. Αν το αποτέλεσμά μας θέλουμε να είναι μπισκοτένιο τότε χρησιμοποιούμε αγελαδινό βούτυρο ενώ το αιγοπρόβειο μας δίνει τριφτούς κουραμπιέδες με έντονο άρωμα που λιώνει στο στόμα.

Το βούτυρό μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (όχι λιωμένο) πριν το χτύπημα με τη ζάχαρη. Καθοριστικό ρόλο στο αφράτεμα του κουραμπιέ είναι η διάρκεια που χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χρειάζονται 20 λεπτά χτυπήματος στο μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα κατάλευκο αέρινο μείγμα που θα μοιάζει σαν σαντιγύ.

Όταν προσθέσουμε το αλεύρι χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι χωρίς να χαθεί η αφρατένια υφή.

Ο κουραμπιές ψήνεται πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία στους 165 με 170 βαθμούς κελσίου. Γιατί θέλουμε με το σωστό ψήσιμο να πετυχαίνουμε τη βουτυρένια γεύση, το λευκό του χρώμα και φυσικά να είναι μαλακός.

Αχνίζουμε τους κουραμπιέδες μας μόνο όταν κρυώσουν εντελώς. Έτσι θα αποφύγουμε το πάνιασμα του κουραμπιέ.

Για να τους φυλάξουμε τους διατηρούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο ώστε να μην μπαίνει υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο τους φυλάσσουμε για 3 μήνες.

Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα νοτίσουν οι κουραμπιέδες, μπορούμε να ρίξουμε ½ κουτάλι κορν φλάουρ στην άχνη που θα χρησιμοποιήσουμε για το πασπάλισμα.