- Καυτό λάδι και βαθύ τηγάνισμα σε δυνατή θερμοκρασία.
- Το καυτό λάδι να καλύπτει όλα τα καλαμαράκια.
- Καλό στέγνωμα από τα υγρά πριν παναριστούν. Δεν χρησιμοποιούμε υγρά και μαρινάδες.
- Κάνουμε ένα μείγμα από αλεύρι χωριάτικο με κόκκο, καλαμποκάλευρο και σιμιγδάλι.
- Μετά το πέρασμα από το μείγμα με το αλεύρι τα βουτάμε γρήγορα στο νερό και έπειτα τα τηγανίζουμε.
- Λίγα λεπτά τηγάνισμα και μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
- Όσο πιο πολύ ώρα τα τηγανίζουμε τόσο πιο μαστιχωτά με ελαστική υφή θα γίνουν.
- Όχι πολύ γύρισμα μέσα στο τηγάνι.
- Τοποθετούμε λίγα λίγα τα καλαμάρια στο καυτό λάδι, αλλιώς αν βάλουμε πολλά μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τηγανιστούν και να γίνουν τραγανά, θα αρχίσουν να βράζουν με αποτέλεσμα να βγουν μαλακά.
- Τα στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα.
- Σερβίρισμα όσο είναι ζεστά για να τα απολαύσουμε τραγανά.
Από την Ελένη Καπνιά.
Βαθμολογήστε μας
Συμβουλές/Μυστικά
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε