Αλμυρό Fondue τυριών

Υλικά
  • 200 γρ. έμενταλ κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. γραβιέρα κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. τσένταρ κομμένο σε κυβάκια
  • ¾ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. κιρς (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα τυριά μαζί με το κορν φλάουρ. Παίρνουμε το σκεύος για το φοντύ και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Αλείφουμε τον πάτο με το σκόρδο για ένα λεπτό και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε μέσα το κρασί με το κιρς και όταν ζεσταθούν βάζουμε τα τυριά σε 3 δόσεις για να λιώσουν σωστά ανακατεύοντας συνέχεια. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή ένταση ώστε να μην καούν τα τυριά. Στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το πιπέρι. Σερβίρετε ζεστό.

 

Σερβίρισμα

  • Κομματάκια ψωμιού από μπαγκέτα κομμένα σε κύβους
  • Κρακεράκια και κριτσίνια
  • Νάτσος ή πατατάκια

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...