Αράβικες πίτες

Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. νερό
  • 3 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να έχει την υφή πλαστελίνης. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. έπειτα παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη αλευρώνοντας κάθε φορά. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Τοποθετούμε το κάθε φύλλο τινάζοντάς το κάθε φορά από τα περιττά άλευρα πάνω στο τηγάνι. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Έτσι συνεχίζουμε με το κάθε φύλλο.

 

Συνταγή για τορτίγια με τονοσαλάτα δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...