Αρνάκι με σάλτσα verde

Σιγομαγειρεμένο αρνάκι στο φούρνο με σάλτσα verde (μυρωδικών)

Υλικά
  • 1 αρνίσιο «χεράκι» ή αρνίσιο μπούτι
  • 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • Ριγάνη και θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα verde (μυρωδικών):

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. καυκαλήθρες  ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. νεροκάρδαμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κάπαρη καλά πλυμένη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αντζούγια
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Παίρνουμε το «χεράκι» ή το μπούτι από το αρνί και κάνουμε μικρές τρυπίτσες ώστε να τοποθετήσουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρουμε μία δεμένη σάλτσα. Τοποθετούμε το αρνάκι στη γάστρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα κάνοντάς του ένα ελαφρύ μασάζ. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Είκοσι λεπτά πριν βγάλουμε το αρνάκι παίρνουμε 3 κ.σ. από τη σάλτσα μυρωδικών, περιχύνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια από το αρνάκι.

Για την σάλτσα μυρωδικών παίρνουμε ένα γουδί και τοποθετούμε όλα μας τα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Αν δεν έχουμε γουδί τότε απλά τα χτυπάμε όλα στα μπλέντερ. Προσοχή όμως δεν τα χτυπάμε πολύ ώρα για μη βγάλουν πολλά υγρά.  Όταν το αρνάκι μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε καυτό από τον φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

 

Συμβουλή:

Δεν βάζουμε στο φούρνο κρύο το αρνάκι μας όπως είναι από το ψυγείο. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 1 ώρα ειδάλλως το κρέας θα σφίξει πολύ εύκολα με το ψήσιμο. Τα λευκά κρέατα αλατίζονται πριν το ψήσουμε σε αντίθεση με τα κόκκινα κρέατα που αλατίζονται στο τέλος του ψησίματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλάτι τα βοηθάει να βγάλουν το αίμα άρα και να στεγνώσουν.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...