Αρωματική μαρμελάδα φράουλα

Υλικά
  • 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 570 γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 βανιλέτες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισοι
  • Χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση

Βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την αρμπαρόριζα, τη φλούδα λεμονιού, τους γλυκάνισους και το ξύλο κανέλας σε μία κατσαρόλα. Αφήνουμε για μία ώρα μέχρι οι φράουλες να βγάλουν όλα τους τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη. Ξεκινάμε το βράσιμο σε δυνατή ένταση (με κλίμακα το 9 το βάζουμε στο 7). Αφαιρούμε τους αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αυτή την ένταση την διατηρούμε για 15 λεπτά. κάνουμε στην άκρη την κατσαρόλα και αφαιρούμε τους γλυκάνισους, το κανελόξυλο και τη φλούδα λεμονιού. Με το μπίμερ πολτοποιούμε για λίγο ώστε να έχουμε και λίγα κομμάτια στη μαρμελάδα. Μεταφέρουμε ξανά στο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακριβώς. Τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.

 

Συμβουλή:

Για να διατηρηθεί το χρώμα της φράουλας πρέπει να την βράσουμε μέχρι 25-30 λεπτά το πολύ. Μετά το πέρας της μισής ώρας η ζάχαρη καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της μαρμελάδας. Έχουμε δυνατή ένταση στην αρχή ώστε να εξατμιστούν τα υγρά γρήγορα και να δέσει πιο γρήγορα η μαρμελάδα διατηρώντας το χρώμα της.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...