Βασιλόπιτα με Αμύγδαλα, Πορτοκάλι, Σταγόνες Σοκολάτας και Grand Marnier

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. καβουρδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
3 κ.σ. αλεύρι επιπλέον
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανιλέτες
0.25 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. Grand marnier
Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, τις σταγόνες σοκολάτας και τις 3 κ.σ. αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης, τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα σε σφιχτή μαρέγκα σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Καθαρίζουμε τον κάδο και ρίχνουμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
8.
Έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να απορροφηθεί ο προηγούμενος.
Ολοκληρωμένο
9.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με μία μαρίζ καθαρίζουμε το πάτο του κάδο για να ενσωματωθεί σωστά το βούτυρο με τους κρόκους.
Ολοκληρωμένο
10.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
11.
Μετά ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι που έχουμε στο μπολ με το μπέικιν πάουντερ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να τελειώσουν και μετά το grand marnier.
Ολοκληρωμένο
12.
Σταματάμε το χτύπημα και βάζουμε σιγά σιγά 3 κ.σ. από την μαρέγκα μέσα στο μείγμα και απαλά με την μαρίζ ενσωματώνουμε μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα.
Ολοκληρωμένο
13.
Τέλος, ρίχνουμε και το μείγμα με τα αμύγδαλα ενσωματώνοντας απαλά.
Ολοκληρωμένο
14.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 28 ή 30 εκ.
Ολοκληρωμένο
15.
Βάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
16.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
17.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Ολοκληρωμένο
18.
Την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και στολίζουμε με άχνη ζάχαρη η ζαχαρόπαστα ή γκανάς λευκής σοκολάτας ή βουτυρόκρεμα!Καλή χρονιά!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να είναι αφράτη η βασιλόπιτα θα πρέπει να προσέξουμε το «δίπλωμα» της μαρέγκας μέσα στο μείγμα. Αργές κινήσεις για να μην μας ξεφουσκώσει! Αν δεν έχουμε grand marnier μπορούμε να βάλουμε triple sec ή λικέρ πορτοκάλι ή λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *