Βελούδινη φάβα

Υλικά
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. Φάβα
  • 1 φλιτζ. καφέ κρασί λευκό
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • έναν φρέσκο ζωμό λαχανικών
  • χυμό λεμονιού
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τη φάβα και τη σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το ζωμό λαχανικών σιγοβράζοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει (εάν δούμε ότι δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε και άλλο νερό). Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε από μέσα το δαφνόφυλλο και τα κλωναράκια θυμαριού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκια ή ξερό και κάππαρη. Ιδανικό ταίριασμα είναι το χταποδάκι ψητό ή ξυδάτο!

 

Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με θαλασσινά δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές για ορεκτικά δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με όσπρια δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με σαλάτες δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...