No products in the cart.
Φιλετάκια κοτόπουλου με γραβιέρα και μανιτάρια
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 φιλέτα κοτόπουλου | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
250 γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα στα 4 | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. βούτυρο | |
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ | |
100 γρ. ζωμό κοτόπουλου | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
150 γρ. γραβιέρα σε κύβους | |
Εστραγκόν φρέσκο ή ½ κ.γ. ξερό | |
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Φιλετάρουμε το κάθε ένα κομμάτι κοτόπουλου σε 3 πιο λεπτά φιλέτα.
Ολοκληρωμένο
2.
Αν μας αρέσει τα κόβουμε είτε σε λωρίδες είτε σε κύβους.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
4.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσοχή όμως να μην στεγνώσουν
Ολοκληρωμένο
6.
Αν είναι λεπτά δε χρειάζεται πολύ ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
7.
Θα χρειαστεί 3 λεπτά η κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Ολοκληρωμένο
9.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρουν χρώμα (χωρίς να μας καεί το κρεμμύδι και το σκόρδο) σβήνουμε με το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
12.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
13.
Μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας.
Ολοκληρωμένο
14.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, το εστραγκόν και το φρέσκο κρεμμυδάκι μαγειρεύοντας για 5 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
15.
Αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου και προσθέτουμε τους κύβους γραβιέρας.
Ολοκληρωμένο
16.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ένας τρόπος για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο είναι από το χρώμα των χυμών του, αν αυτοί δεν είναι διαυγείς αλλά ροζ αυτό σημαίνει πως χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.
Αφήστε μια απάντηση