Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και γραβιέρα

Υλικά
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • 150 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
  • Εστραγκόν φρέσκο ή ½ κ.γ. ξερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Φιλετάρουμε το κάθε ένα κομμάτι κοτόπουλου σε 3 πιο λεπτά φιλέτα. Αν μας αρέσει τα κόβουμε είτε σε λωρίδες είτε σε κύβους. Παίρνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσοχή όμως να μην στεγνώσουν. Αν είναι λεπτά δε χρειάζεται πολύ ψήσιμο. Θα χρειαστεί 3 λεπτά η κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρουν χρώμα (χωρίς να μας καεί το κρεμμύδι και το σκόρδο) σβήνουμε με το κονιάκ. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, το εστραγκόν και το φρέσκο κρεμμυδάκι μαγειρεύοντας για 5 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου και προσθέτουμε τους κύβους γραβιέρας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι ή πουρέ πατάτας.

 

Συμβουλή 

Ένας τρόπος για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο είναι από το χρώμα των χυμών του, αν αυτοί δεν είναι διαυγείς αλλά ροζ αυτό σημαίνει πως χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...