No products in the cart.
Focaccia με λάδι τρούφας
εύκολο
15
Μεγαλώνοντας οι σχέσεις των ανθρώπων διευρύνονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Πέρα από τις συγγένειες εξ’ αίματος και εξ’ αγχιστείας, υπάρχουν οι φιλικές που ενίοτε μετατρέπονται σε κουμπαριές. Τι όμορφο πράγμα το δέσιμο των ανθρώπων να σφραγίζεται με αυτό το κάτι παραπάνω! Είμαι πολύ ευγνώμων που μέχρι τώρα συνάντησα και γνώρισα ανθρώπους που εξελίχθηκαν σε αληθινές σχέσεις με πραγματικά αισθήματα. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την επισφράγιση της κουμπαριάς. Η κάθε κουμπάρα μου είναι διαφορετική και ξεχωριστή από την άλλη. Από την κάθε μία κερδίζω και κάτι καινούριο. Η αγάπη για την μαγειρική είναι ένα ακόμα κοινό σημείο επαφής μας. Πραγματικά εμπνέομαι από εκείνες και φυσικά οι ιδέες τους για συνταγές είναι μοναδικές! Έτσι, λοιπόν, κάθε φορά που πρόκειται να δώσω νέες συνταγές, οι μαγειρικές τους προτάσεις με κατακλύζουν. Το μόνο που κάνω από μέρους μου είναι να τις υιοθετώ, να τις μεταποιώ με βάση την δική μου γεύση και φυσικά να τις εκτελώ. Οι δοκιμές που γίνονται στο σπίτι είναι πραγματικά επικές!
Για την σημερινή μου συνταγή αφορμή μου έδωσε η νονά της δεύτερής μου κόρης. Η ίδια ψάχνεται, δοκιμάζει και πειραματίζεται. Γεμάτη χαρά με παίρνει τηλέφωνο και μου ανακοινώνει την επιτυχημένη της συνταγή. Τι άλλο μου έμενε από το να την φτιάξω και να την φέρω στα μέτρα μου. Η ζύμη που σας δίνω είναι εκείνη που φτιάχνω για την πίτσα. Η γεύση της μοναδική! Αυτό που δένει ολόκληρο το αποτέλεσμα είναι τα αποξηραμένα μανιτάρια. Το όρος Δίρφυ, για τους μανιταρόφιλους, είναι το πιο γνωστό στην Ελλάδα με τα πιο νόστιμα μανιτάρια. Σε ολόκληρη την Ελλάδα συναντάει κανείς πολλών ειδών μανιτάρια. Το μανιτάρι είναι μανία, είναι φετίχ, με λίγα λόγια είναι απλά εθισμός! Από αυτόν τον εθισμό πάσχω και εγώ.
Οι συνταγές με μανιτάρια είναι αμέτρητες – ακόμα και ρόφημα μπορούμε να φτιάξουμε. Είτε αποξηραμένα είτε φρέσκα είναι μοναδικά στη γεύση και φυσικά αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό υποκατάστατο του κρέατος. Ξέρω πως αρκετοί άνθρωποι τα έχουν πάρει με λίγο «στραβό» μάτι… Δώστε τους όμως την ευκαιρία να τα γνωρίσετε, να τα γευθείτε και να τα μαγειρέψετε. Το παν σε όλα αυτά είναι η σωστή χρήση και η διάθεση να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Αυτό που χρειάζεται είναι να αναδεικνύουμε τις πρώτες ύλες, οι οποίες κάνουν την διαφορά. Δε θα σας πώς να τρέξετε στα βουνά για μανιτάρια, αν και θα ήταν μοναδική εμπειρία! Μπορείτε κάλλιστα να τα προμηθευτείτε είτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ είτε απλά παραγγέλνοντάς τα από τα αντίστοιχα site διαδικτυακά. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλέστε τον/ την αγαπημένο/νη σας σε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, φτιάξτε την φοκάτσια, συνοδέψτε την με ένα πλατό τυριών συνοδεία ενός κρασιού pinot noir και απλά αφεθείτε στα αληθινά αισθήματα!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
450 γρ. αλεύρι για πίτσα ή σκληρό | |
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (2 κ.σ. επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης) | |
1 φακελάκι μαγιά | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.σ. ζάχαρη | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας | |
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι τριμμένο | |
250 – 300 γρ. νερό χλιαρό | |
7 γρ. αποξηραμένα porcini μανιτάρια | |
7 μανιτάρια πλευρό τους κομμένα σε μεγάλα κομμάτια | |
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες | |
τυρί φοντίνα ή φλέικς παρμεζάνας (προαιρετικά) |
Αφήστε μια απάντηση