Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας

Υλικά

Για τις μελιτζάνες:

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. ρεγκάτο καπνιστό
  • 1 κ.σ. κρέμα τυρί
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο τριμμένο ρεγκάτο ή παρμεζάνα για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 συσκευασία με ολόκληρα ντοματάκια (αλέθουμε στο μπλέντερ)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες: Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και κόβουμε το κοτσάνι και τον πάτο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1 ½ με 2 εκ., τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε είτε σε σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν είτε στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις απλώνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν ελαφρώς.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε τα αλεσμένα ντοματίνια, το νερό, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, το αλάτι με το πιπέρι και τον βασιλικό. Δυναμώνουμε λίγο την ένταση για μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

gemista_rolakia_melitzanas_syntages_eleni_kapnia

Συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί, το ρεγκάτο, την κρέμα τυριού, το κουκουνάρι και τον δυόσμο. Παίρνουμε μία μία φέτα μελιτζάνας, γεμίζουμε με το τυρί, ρολάρουμε και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο ή παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

 

Συμβουλή: Μπορούμε να παίξουμε με τα τυριά και να προσθέσουμε φέτα, γιαούρτι, γραβιέρα ή παρμεζάνα. Κάνουμε έναν συνδυασμό λευκών μαλακών τυριών με κίτρινα τυριά που έχουν ένταση! Αν θέλουμε μία ελαφριά κρούστα πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...