Γλυκό με ινδοκάρυδο

Υλικά
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 400 γρ. νερό
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο
  • 180 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. μπισκότα χοντροσπασμένα
  • 3 βανιλέτες
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος σε κουτί τύπου morfat
  • Τρίμμα κουβερτούρας για πασπάλισμα
Εκτέλεση

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα με τα 350 γρ. νερού. Περιμένουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και τη μία βανιλέτα. Ανακατεύουμε καλά.  Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα και να εμφανιστούν στην επιφάνεια φουσκάλες. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα μας. Περιμένουμε να χλιάνει η κρέμα και μετά σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα ρίχνοντάς τα μέσα. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο σκεύος 25Χ30 απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τις υπόλοιπες βανιλέτες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την φυτική κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το εξάρτημα του σύρματος μέχρι να πάρουμε μία σαντιγί. Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό είτε με το κορνέ κάνοντας ροζέτες είτε με μία σπάτουλα. Γαρνίρουμε με τρίμματα κουβερτούρας και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...