Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μυρωδικά

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μουστάρδα και μυρωδικά

Υλικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες

 

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μυρωδικά (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε την απλή)
  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • Πιπέρι τριμμένο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και εκεί ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και εκεί προσθέτουμε τις μπριζόλες μας. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μετά το πέρας των ωρών, βγάζουμε από το ψυγείο τις μπριζόλες μας και χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα μας τις απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ με αέρα του φούρνου μας στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να τις δούμε να καραμελώνουν. Εναλλακτικοί τρόποι ψησίματος είναι φυσικά ο πατροπαράδοτος τρόπος της ψησταριάς ή ακόμα και το ψήσιμο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο. Σερβίρουμε με έναν γευστικό πουρέ πατάτας ή ότι άλλη γαρνιτούρα επιθυμούμε ανάλογα με την όρεξή μας!

 

Συμβουλή

Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από το ψυγείο μισή ώρα πριν τις ψήσιμουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο ψήνονται σωστά στο εσωτερικό τους.

Καλά μαγειρέματα!

 

Από την Ελένη Καπνιά.

 

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...