Καραμελωμένα αρνίσια παϊδάκια

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με το δεξί, αν και είμαστε στην αρχή του, με μία πεντανόστιμη συνταγή! Μπορούμε άνετα και χαλαρά να συνεχίσουμε τα μπανάκια μας στη θάλασσα χωρίς να φοβόμαστε την έλευση του Σεπτεμβρίου. Μην πτοείστε για τίποτα. Μη σας λυπεί που αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας το καλοκαιράκι γιατί απλά έπονται τα καλύτερα! Πάντα με το που τελειώνει το καλοκαίρι μας πιάνει μία μικρή μελαγχολία να το πω, μία ανορεξία γενικότερη και με λίγα λόγια η διάθεσή μας για πολλές συναναστροφές και βόλτες παίρνουν την κατηφόρα. Όταν είμαι σε αυτή τη κατάσταση απλά μπαίνω στην κουζινούλα μου και ξεκινάω τα μαγειρέματα με τις ώρες κυριολεκτικά. Καλώ φίλους, συγγενείς και γίνεται ένα αναπάντεχο τρελό τσιμπούσι για ώρες χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη περίσταση. Γι’ αυτό λοιπόν έρχομαι να σας προτείνω τα πιο νόστιμα, τα πιο τραγανά και καραμελωμένα παϊδάκια που έχετε φάει ποτέ. Συνεχίστε σε διάθεση διακοπών όλο το φθινόπωρο καλώντας φίλους και συγγενείς. Οι ψησταριές και οι φούρνοι σας να είναι σε ετοιμότητα όλα τα σαββατοκύριακα! Ανοίξτε τα σπίτια σας, καλέστε κόσμο, βάλτε κάρβουνα και απολαύστε όλες τις στιγμές με τους αγαπημένους σας!

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
0.5 φλιτζ. Σόγια σως
0.5 φλιτζ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Worcestershire σως
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
2 κλωνάρια θυμάρι

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και μέσα τοποθετούμε όλα μας τα υλικά εκτός από τα παϊδάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μας βγει μία ενιαία σάλτσα για τη μαρινάδα μας.
Ολοκληρωμένο
2.
Έπειτα βάζουμε μέσα τα παϊδάκια, τα κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ και τα αφήνουμε εκεί τουλάχιστον 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
3.
Υπάρχουν δύο τρόποι ψησίματος: ο πρώτος είναι να ανάψουμε τα καρβουνάκια μας στην ψησταριά και ο δεύτερος είναι στον φούρνο μας. Αν το σαββατοκύριακο έχουμε παρέα εννοείται πως τα ψήνουμε στην ψησταριά, αν όμως θέλουμε κάτι πιο γρήγορο τότε παίρνουμε το ταψί της κουζίνας, στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί αραδιάζουμε τα παϊδάκια μας μαζί με τη μαρινάδα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς. Τα αφαιρούμε όταν δούμε πως καραμέλωσαν. Είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε παρέα είτε με τραγανές πατατούλες είτε με βραστά λαχανικά και σαλάτα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ποτέ μην βάζετε το κρέας για ψήσιμο αμέσως αφότου το βγάλετε από το ψυγείο, διότι θα ψηθεί υπερβολικά εξωτερικά αλλά από μέσα θα παραμείνει ωμό. Το αφήνουμε να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλά μαγειρέματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *