Κέικ με φουντούκιας και φρέσκα σύκα

Υλικά
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 3 βανιλέτες
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
  • 80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Λίγη τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 5 μεγάλα σύκα κομμένα σε 4 κομμάτια
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την βανίλια. Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 3 λεπτά. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε τα φουντούκια, το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα 20 εκ., την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια των κομμένων σύκων μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά. ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μία οδοντογλυφίδα. Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

 

Συμβουλή:

Θέλουμε τα σύκα από πάνω να καραμελώσουν και όχι να μας καούν. Αν δούμε πως ο φούρνος μας είναι δυνατός κατεβάζουμε στους 170 βαθμούς κελσίου.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...