Κέικ μπανάνας με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Υλικά
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • μία πρέζα αλάτι
  • ¾ κοφτό κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα με το σύρμα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και τα αυγά. Τα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τριμμένα φιστίκια και ανακατεύουμε με την μαρίζ πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά με 1 ώρα.

 

Συμβουλή 

Το μείγμα του συγκεκριμένου κέικ είναι λίγο ρευστό σε σχέση με τα υπόλοιπα που γνωρίζουμε, γι’ αυτό προσοχή δεν προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι. Το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ ζουμερό!

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...