Κουλουράκια ούζου

Εύκολη

 

80 τμχ κουλουράκια

Υλικά
  • 1.250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 375 γρ. σπορέλαιο (ή μισό μισό με ελαιόλαδο)
  • ½ λίτρο ούζο
  • 12 γρ. αμμωνία
  • 4 βανιλέτες
  • 2 ½ γρ. μαστίχα
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη, λεία και ομοιογενής. Κόβουμε τη ζύμη, πλάθουμε σε κορδόνι ενώνοντας τις άκρες και τοποθετούμε στα ταψιά του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.

 

Συμβουλή: Θα μπορούσαμε να αρωματίσουμε τα κουλουράκια μας με ξύσμα λεμονιού και να πασπαλίσουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

 

Για περισσότερες συνταγές με κουλουράκια δείτε εδώ.

Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές για πρωινό δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...