Μαρμελάδα πορτοκάλι με τζίντζερ

Υλικά
  • 5 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 400 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φρούτα μας ολόκληρα και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά. αφήνουμε τα φρούτα μας να κρυώσουν ελαφρώς και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό μέχρι να ξεπικρίσουν για 4 ώρες. Έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα λευκά σημεία όσο μπορούμε καθώς και το πάνω και κάτω μέρος των φρούτων.

marmelada portokali

Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τη βανίλια, το τζίντζερ και 400 γρ. ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσει. Δοκιμάζουμε τη μαρμελάδα και αν στέκεται στο κουτάλι είναι έτοιμη. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

marmelada porotokali

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...