No products in the cart.
Μοσχαράκι με κονιάκ
Το σημερινό πιάτο που σας προτείνω φαίνεται λίγο «παλιομοδίτικο», λίγο «παλιακό», λίγο κάπως. Στα νιάτα του όμως, κάπου στην δεκαετία του ’90, το μοσχαράκι με κρέμα γάλακτος φιγουράριζε στα καλύτερα, επίσημα τραπέζια. Καλά ακούσατε, δεν υπήρχε γιορτή που να μην συμπεριλαμβάνει μοσχαράκι αργομαγειρεμένο με τελείωμα την κρέμα γάλακτος. Πολλές δόξες είχε κατακτήσει και νομίζω πως ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα «καλό» χαρτί για να τιμήσει κάποιος τους καλεσμένους του. Η εκδοχή που θα σας παρουσιάσω έχει και μικρές, «τσαχπίνικες», γευστικές πινελιές. Πλούσιο σε θερμίδες, δε θα το αρνηθώ, αλλά πόσες φορές το μαγειρεύουμε έτσι. Φανταστείτε τώρα, ένα νέο ζευγάρι, που είναι ακόμα στο στάδιο γνωριμίας και πρέπει ένας από τους δύο να ετοιμάσει το δείπνο. Ως πόσα μακαρόνια θα σερβίρεις. Είπαμε είναι γρήγορο, πεντανόστιμο, κανένας δεν τους αντιστέκεται, αλλά δείχνει άλλο πρόσωπο. Ενώ αν μαγειρέψεις το συγκεκριμένο πιάτο, τότε θα δείξεις πόσο πολύ θέλεις να φροντίσεις το έτερόν σου ήμισυ. Έχε υπομονή όμως με το μοσχαράκι, θέλει και αυτό το χρόνο του. Μη ξεχνάς, δεν είναι μακαρόνι. Μπαμ και κάτω! Η επιτυχία είναι σίγουρη σας το υπογράφω. Όσες φορές το έχω σερβίρει σε τραπέζι για φίλους πάντα έφευγαν με τις καλύτερες κριτικές. Σημαντικό κομμάτι του φαγητού είναι φυσικά το μοσχάρι. Διαλέξτε ένα φρέσκο, μαλακό κομμάτι και αργοψήστε το. Η επιτυχία κρύβεται εκεί, στο «λιώσιμο» του κρέατος. Σας συνιστώ τη σπαλομήτρα γιατί είναι μαλακή, δε θέλει πάρα πολύ ώρα μαγείρεμα και κόβεται ομοιόμορφα σε φέτες. Το μπέικον του δίνει μία σπιρτάδα που το απογειώνει οπότε μη το παραλείψετε. Είναι ένα θερμιδογόνο πιάτο αλλά αξίζει την προσπάθεια. Κρατήστε τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία μαγειρέψτε την για τους εκλεκτούς της καρδιάς σας.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ κιλό σπαλομήτρα μοσχαριού είτε σε κομματάκια είτε ενιαίο κομμάτι | |
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κομμάτια | |
Πιπέρι | |
4 κ.σ. μουστάρδα με μυρωδικά | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
Για το μαγείρεμα:
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα | |
2 καρότα κομμένα στη μέση | |
150 γρ. κομμάτι μπέικον κομμένο σε κύβους | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας | |
60 γρ. κονιάκ | |
200 γρ. λευκό κρασί | |
1 λίτρο νερό βραστό | |
1 φρέσκο κύβο κότας | |
ένα φύλλο δάφνης | |
3 κόκκους μπαχάρι | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
Αλάτι | |
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι | |
1 κ.γ. κορν φλάουρ |
Αφήστε μια απάντηση