Ντοματοκεφτέδες

Θυμάμαι πάντα καλοκαίρι τη μητέρα μου, συνήθως το σαββατοκύριακο, μετά το μπανάκι στη θάλασσα να βγάζει το τηγάνι της για μαγείρεμα. Ήθελε να φτιάξει κάτι γρήγορο, εύκολο και φυσικά νόστιμο. Ένα από τα πιο γρήγορα πιάτα που έφτιαχνε είναι οι ντοματοκεφτέδες. Πείτε μου, τώρα που σας το είπα, δεν σας έτρεξε λίγο το σαλάκι; Δεν το λιγουρευτήκατε; Αυτό το εύκολο έδεσμα αν και είναι τηγανητό δεν είναι βαρύ. Η ντομάτα και τα λαχανικά είναι καλλιτεχνικά κρυμμένα στον κεφτέ και τον κάνουν απόλυτα υγιεινό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι μετά τη θάλασσα γυρίζουμε στο σπίτι με μία ακαταμάχητη όρεξη που πρέπει να ικανοποιηθεί γρήγορα! Γι’ αυτό το λόγο σας δίνω παρακάτω τους πιο μυρωδάτους ντοματοκεφτέδες που έχετε φάει ποτέ. Μπορείτε να κάνετε και παραλλαγές με άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας ακολουθώντας πάντοτε τη συνταγή. Μπορείτε να τους συνοδέψετε με τζατζίκι, τυροσαλάτα ή και με σκέτο γιαουρτάκι. Ψιλοκόψτε τα υλικά σας, βάλτε τα τηγάνια σας στη φωτιά και μαγειρέψτε τον απόλυτο μεζέ για το καλοκαιράκι!

Υλικά
  • 6 ντομάτες ώριμες και σφιχτές κομμένες καρέ χωρίς τα σπόρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες με όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να πάρουμε έναν ρευστό χυλό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πολύ καλά. Έπειτα παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας. Προσοχή δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι μας για να μην ρίξουμε την θερμοκρασία του λαδιού. Με μια τρυπητή κουτάλα τους αφαιρούμε όταν χρυσαφίσουν και τους απλώνουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς με συνοδεία γιαουρτιού ή ότι άλλη δροσερή αλοιφή επιθυμούμε.

 

Συμβουλή:

Για να γίνουν τραγανοί οι κεφτέδες μας πρώτον αφαιρούμε τα σπόρια της ντομάτας όσο καλά μπορούμε γιατί μας βγάζει υγρά. Δεύτερον, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τέλος δεν τους αφήνουμε πολύ ώρα στο πιάτο για να μην μαραγκιάσουν! Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη φέτα για περισσότερη γεύση!

 

Για περισσότερα ορεκτικά και κεφτέδες δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...