No products in the cart.
Osso Buco μιλανέζε
εύκολο
6
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κιλά μοσχαρίσιο κότσι (osso buco) κομμένο σε φέτες πάχους 4 εκ. με το κόκαλο | |
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
100 γρ. ελαιόλαδο | |
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ | |
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο | |
50 γρ. πελτέ ντομάτας | |
130 γρ. κόκκινο κρασί | |
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου | |
1 δαφνόφυλλο | |
3 κόκκους μπαχάρι | |
θυμάρι | |
Αλάτι, πιπέρι |
Υλικά για γκρεμολάτα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη | |
Ξύσμα από ένα λεμόνι |
Οδηγίες
1.
Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι στην κάθε φέτα από το μοσχαρίσιο κότσι από τις 2 πλευρές
Ολοκληρωμένο
2.
δένουμε με λίγο σπάγκο το κάθε κομμάτι για να διατηρηθεί το σχήμα του, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το τινάζουμε
Ολοκληρωμένο
3.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά
Ολοκληρωμένο
4.
βάζουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας λίγα κομμάτια κάθε φορά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μία πιατέλα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
8.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, το κρέας από την πιατέλα με τα ζουμάκια, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση, κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει το κόκαλο.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε ξανά σε μία πιατέλα
Ολοκληρωμένο
13.
Αφού περάσουν 20 λεπτά τότε κόβουμε τον σπάγκο από το κάθε κομμάτι κρέατος.
Ολοκληρωμένο
14.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι πήξει και εμφανιστούν φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
15.
Σερβίρουμε το κρέας στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την γκρεμολάτα.
Ολοκληρωμένο
16.
Για την γκρεμολάτα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου φαγητού μπορεί να γίνει στον φούρνο, μέσα σε μία γάστρα, ψήνοντάς το σε χαμηλή ένταση 150 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Αφήστε μια απάντηση