Παγωτό φράουλα χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά
  • 500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 350 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 280 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 5 κ.σ. χειροποίητο σιρόπι φράουλας
  • Μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση

Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και στον κάδο ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλέτες και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σαντιγί. Όταν εμφανιστούν κορυφές στην κρέμα μας τότε είναι έτοιμη. Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες, τις μπανάνες με το σιρόπι φράουλας και πολτοποιούμε. Μέσα στη σαντιγί προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος. Με μία μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Παίρνουμε ένα μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο και ρίχνουμε το παγωτό. Βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

 

Συμβουλές:

  1. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το παγωτό με σπασμένα μπισκότα τύπου oreo ή σταγόνες σοκολάτες.
  2. Για extra άρωμα φράουλας, μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό μας μερικές σταγόνες essence φράουλας που πωλούνται σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...