Παραδοσιακή ρεβυθάδα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα
120 γρ. ελαιόλαδο
1 λίτρο καυτό νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι στυμμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα κρόκο κοζάνης
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το σφράγισμα
150 γρ. αλεύρι
7 κ.σ. νερό

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, το γεμίζουμε με νερό και μουλιάζουμε τα ρεβύθια από νωρίς το πρωί.
Ολοκληρωμένο
2.
Περιμένουμε να φουσκώσουν και αργά το βράδυ τα στραγγίζουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μία πήλινη γάστρα ή άλλου είδους γάστρας ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το νερό, το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας.
Ολοκληρωμένο
5.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το ζυμαράκι με το νερό και το αλεύρι ώστε να σφραγίσουμε το καπάκι.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το τοποθετούμε στο κλείσιμο της γάστρα με το καπάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Η ζύμη μπαίνει εξωτερικά και θέλουμε να φαίνεται.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς κελσίου στον αέρα και μαγειρεύουμε όλο το βράδυ.
Ολοκληρωμένο
9.
Το επόμενο πρωί μετά από 9 ώρες ψησίματος, αφαιρούμε τη ζύμη και ανοίγουμε το καπάκι.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε τον κρόκο κοζάνης και τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε για άλλη μία ώρα μέχρι να δέσει το φαγητό μας.
Ολοκληρωμένο
12.
Σερβίρουμε τη ρεβυθάδα μας προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το μαλάκωμα των ρεβυθιών, προσθέτουμε 1 κ.γ. μαγειρική σόδα την τελευταία 1 ώρα του μουλιάσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *