Σοφρίτο με πουρέ γλυκοπατάτας και σενινόριζας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 γρ. λευκό ξύδι
20 γρ. ξύδι βαλσαμικό
100 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. ζωμό βοδινού
Χυμό ½ λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
0.5 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ:
2 λευκές γλυκοπατάτες
3 πατάτες
0.5 σελινόριζα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Σοφρίτο: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Σοτάρουμε το λίγο λίγο το κρέας κάθε φορά ρόδιζοντάς το καλά και από τις 2 πλευρές. Το απλώνουμε σε ένα πιάτο, το βάζουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο, βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και όπως είναι βάζουμε το σκόρδο με το ξύδι.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα. Πρροσθέτουμε το μοσχάρι στο τηγάνι μαζί με τα ζουμάκια που έχει βγάλει, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και τον μισό μαϊντανό.
Ολοκληρωμένο
4.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τραβάμε το τηγάνι στην άκρη, προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το Κερκυραϊκό σοφρίτο με τον πουρέ γλυκοπατάτας.
Ολοκληρωμένο
5.
Πουρές: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τις πατάτες και την σελινόριζα. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε το βράσιμό τους. Τα στραγγίζουμε και έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πιρούνι τα λιώνουμε καλά και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο