Συμβουλές για αφράτα μπιφτέκια

  • Το κρέας που διαλέγουμε είναι η ελιά. Κομμάτι που έχει ενδιάμεσο λίπος.
  • Ο κιμάς πρέπει να είναι περασμένος 2 φορές στην μηχανή για να μην διαλύεται στο ζύμωμα.
  • Το μπιφτέκι θέλει αποκλειστικά μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού μουλιασμένη ιδανικά σε λίγο γάλα.
  • Το κρεμμύδι πρέπει απαραίτητα να είναι πολτοποιημένο ώστε να βγάλει υγρασία για να είναι ζουμερό το μπιφτέκι.
  • Ο μαϊντανός να είναι ψιλοκομμένος.
  • Προσθέτουμε λίγο ξύδι ώστε να αναδειχθούν τα αρώματα και να αφρατέψει ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε 80 γραμμάρια  ελαιόλαδο στο 1 κιλό κιμά για το άρωμα και για να μην κολλάει κατά το ζύμωμα.
  • Το αλάτι προστίθεται πάντα στο τέλος έτσι ώστε να μην απορροφηθούν τα υγρά του κιμά.
  • Προσθέτουμε 80 γραμμάρια παρμεζάνα για να πετύχουμε την λεγόμενη γεύση ουμάμι.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
  • Τέλος όταν ψήνουμε τα μπιφτέκια τα ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα γυρνάμε 4 φορές, δηλαδή η κάθε πλευρά ψήνεται συνολικά από 4 λεπτά.

 

Από την Άννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Συμβουλές/Μυστικά

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...