Συμβουλές για αφράτα μπιφτέκια

  • Το κρέας που διαλέγουμε είναι η ελιά. Κομμάτι που έχει ενδιάμεσο λίπος.
  • Ο κιμάς πρέπει να είναι περασμένος 2 φορές στην μηχανή για να μην διαλύεται στο ζύμωμα.
  • Το μπιφτέκι θέλει αποκλειστικά μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού μουλιασμένη ιδανικά σε λίγο γάλα.
  • Το κρεμμύδι πρέπει απαραίτητα να είναι πολτοποιημένο ώστε να βγάλει υγρασία για να είναι ζουμερό το μπιφτέκι.
  • Ο μαϊντανός να είναι ψιλοκομμένος.
  • Προσθέτουμε λίγο ξύδι ώστε να αναδειχθούν τα αρώματα και να αφρατέψει ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε 80 γραμμάρια  ελαιόλαδο στο 1 κιλό κιμά για το άρωμα και για να μην κολλάει κατά το ζύμωμα.
  • Το αλάτι προστίθεται πάντα στο τέλος έτσι ώστε να μην απορροφηθούν τα υγρά του κιμά.
  • Προσθέτουμε 80 γραμμάρια παρμεζάνα για να πετύχουμε την λεγόμενη γεύση ουμάμι.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
  • Τέλος όταν ψήνουμε τα μπιφτέκια τα ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα γυρνάμε 4 φορές, δηλαδή η κάθε πλευρά ψήνεται συνολικά από 4 λεπτά.

 

Κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού δείτε τη συνταγή εδώ.

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά δείτε τη συνταγή εδώ.

Κεφτεδάκια κοκκινιστά δείτε τη συνταγή εδώ.

 

Από την Άννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Συμβουλές/Μυστικά

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...