- Το κρέας που διαλέγουμε είναι η ελιά. Κομμάτι που έχει ενδιάμεσο λίπος.
- Ο κιμάς πρέπει να είναι περασμένος 2 φορές στην μηχανή για να μην διαλύεται στο ζύμωμα.
- Το μπιφτέκι θέλει αποκλειστικά μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού μουλιασμένη ιδανικά σε λίγο γάλα.
- Το κρεμμύδι πρέπει απαραίτητα να είναι πολτοποιημένο ώστε να βγάλει υγρασία για να είναι ζουμερό το μπιφτέκι.
- Ο μαϊντανός να είναι ψιλοκομμένος.
- Προσθέτουμε λίγο ξύδι ώστε να αναδειχθούν τα αρώματα και να αφρατέψει ο κιμάς.
- Προσθέτουμε 80 γραμμάρια ελαιόλαδο στο 1 κιλό κιμά για το άρωμα και για να μην κολλάει κατά το ζύμωμα.
- Το αλάτι προστίθεται πάντα στο τέλος έτσι ώστε να μην απορροφηθούν τα υγρά του κιμά.
- Προσθέτουμε 80 γραμμάρια παρμεζάνα για να πετύχουμε την λεγόμενη γεύση ουμάμι.
- Αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
- Τέλος όταν ψήνουμε τα μπιφτέκια τα ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα γυρνάμε 4 φορές, δηλαδή η κάθε πλευρά ψήνεται συνολικά από 4 λεπτά.
Από την Άννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.
Βαθμολογήστε μας
Συμβουλές/Μυστικά
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε