Συμβουλές για τα πασχαλινά αυγά

1.    Τα αυγά μας τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 3 ώρες ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Η απότομη αλλαγή από το κρύο στο ζεστό προκαλεί ρωγμές την ώρα του βρασίματος.
2.    Διαλέγουμε μεσαίου μεγέθους αυγά (καλό θα ήταν να είναι ημέρας) και βάφουμε τα καφετιά γιατί σε αυτά αναδεικνύονται τα μονόχρωμα και έντονα χρώματα.
3.    Δεν στριμώχνουμε τα αυγά μεταξύ τους μέσα στην κατσαρόλα γι’ αυτό τοποθετούμε μια μικρή στρώση κάθε φορά. Μπορούμε να βάλουμε στον πάτο μία μικρή πετσέτα που θα απορροφά τους κραδασμούς κατά τον βρασμό.
4.    Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι, τοποθετούμε τα αυγά, χαμηλώνουμε την ένταση και βράζουμε για 25 λεπτά.
5.    Αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν για μία ώρα πάνω σε μία πετσέτα και ετοιμάζουμε τη βαφή.
6.    Η βαφή με ζεστό νερό μας παρέχει πιο έντονες αποχρώσεις, ενώ η βαφή με κρύο νερό, μπορεί να είναι πιο γρήγορος τρόπος, μόνο που μας δίνει χρώματα πιο ανοιχτά και χωρίς ομοιομορφία.
7.    Ακολουθούμε τις οδηγίες της κάθε βαφής που αγοράζουμε και περιμένουμε να στεγνώσουν καλά.
8.    Έπειτα τα γυαλίζουμε βάζοντας λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι.
 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Συμβουλές/Μυστικά

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...