Συνοδευτικές αλοιφές και sauce για το BBQ της τσικνοπέμπτης

Τυροκαυτερή

tyrokayteri_syntages_eleni_kapnia

Υλικά:

  • 3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (φρέσκιες η εμπορίου)
  • 400 γρ. φέτα μαλακή
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.σ ξύδι

Επί το έργον:

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής και τα πολτοποιούμε. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει λίγο και μετά σερβίρουμε.

Παντζαροσαλάτα

pantzarosalata_syntages_eleni_kapnia

Υλικά:

  • 10 βολβούς παντζαριών
  • 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μικρή συσκευασία μαγιονέζα
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. ξύδι      
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Αλάτι

Επί το έργον:

Πλένουμε τους βολβούς των παντζαριών και βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, τα βρέχουμε με κρύο νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Περνάμε τα παντζάρια από τον τρίφτη ή τα κόβουμε σε κυβάκια, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν οι γεύσεις.

Baba ganoush καπνιστή μελιτζανοσαλάτα

baba_ganoush_syntages_eleni_kapnia

Υλικά:

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 40 γρ. ταχίνι
  • 3 κ.σ ξίδι
  • Χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μία πρέζα κύμινο
  • Μία πρέζα πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι

Επί το έργον:

Στο γκριλ του φούρνου ψήνουμε τις μελιτζάνες. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο, τις σχίζουμε στη μέση και με ένα κουτάλι παίρνουμε την ψίχα. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί και σερβίρουμε.

Σως γιαούρτι

sauce_giaoyrti_syntages_eleni_kapnia

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. φέτα μαλακή
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. νερό
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Πιπέρι

Επί το έργον::

Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την σως και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε μερικά φύλλα δυόσμου για διακόσμηση.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Συμβουλές/Μυστικά

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...