Τα τέλεια τηγανιτά κολοκυθάκια

1)  Για αρχή κόβουμε τα κολοκυθάκια με το πίλερ ή το μαντολίνο σε λεπτές φέτες σαν chips. Ένα άλλος τρόπος κοψίματος είναι να τα κόψουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα κόβουμε πρώτα σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. και κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.

2)  Στη συνέχεια αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να αποβάλλουν τα περιττά υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πολύ τραγανά!

ta_teleia_tiganita_kolokythakia_syntages_eleni_kapnia

3)  Έπειτα τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και ξεκινάμε το τηγάνισμα. Τα βουτάμε σε μπόλικο αλεύρι μαζί με λίγο πιπέρι, τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές για να καλυφθούν καλά και τα τινάζουμε απαλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε το αλεύρι, με θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα κ.λ.π.

ta_teleia_tiganita_kolokythakia_syntages_eleni_kapnia

 

4)  Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο με ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση (από το 9 στο 7). Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κολοκυθάκια και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν για 2 λεπτά περίπου. Τα ακουμπάμε να στραγγίσουν σε ένα μπολ αφού πρώτα το καλύψουμε με χαρτί κουζίνας.

5)  Σερβίρουμε με τζατζίκι ή μία ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού!

 

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...