Το τέλειο, αφράτο ρύζι!

  • Για να γίνει σπυρωτό το ρύζι και όχι μια μάζα το σοτάρουμε ελαφρώς ή το ξεπλένουμε για να ξεφορτωθούμε το άμυλο.
  • Το μουλιάζουμε για 30 λεπτά σε κρύο νερό.
  • Στύβουμε ένα λεμόνι πάνω από το πλυμένο ρύζι για να γίνει σπυρωτό.
  • Στα περισσότερα ρύζια η αναλογία είναι 2 κούπες νερό για 1 κούπα ρύζι.
  • Όταν βράζει το ρύζι το σκεπάζουμε με καπάκι για να μην μας στεγνώσει.

 

to_teleio_afrato_ryzi_syntages_eleni_kapnia

 

  • Δεν ξεχνάμε να αλατίσουμε το νερό πριν ρίξουμε το ρύζι.
  • Αφού βράσει το ρύζι το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει σκεπασμένο με μια πετσέτα.
  • Τέλος πριν το σερβίρουμε το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

 

 

Από την Άννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.

 

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Συμβουλές/Μυστικά

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...