Το τέλειο αυγολέμονο και τα μυστικά του!

  • Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τους κρόκους με το λεμόνι μέχρι να πάρουμε έναν αφρό.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα.
  • Βάζουμε λίγο κορν φλάουρ στα ασπράδια για να έχουμε μια σταθερή μαρέγκα αλλά και ένα κρεμώδες αυγολέμονο.
  • Ενώνουμε το μείγμα των κρόκων με τα ασπράδια και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό για να έχουμε την ίδια θερμοκρασία.
  • Τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην κόψει.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι κα δέσει το μείγμα.
     

Από την Άννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Συμβουλές/Μυστικά

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...