Τραχανόπιτα παραδοσιακή (χωρίς φύλλο)

Υλικά
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. γάλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. τραχανά ξινό
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και με το σύρμα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά, το αλεύρι, την φέτα, την γραβιέρα, λίγο αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Παίρνουμε ένα ταψί στρόγγυλο με διάμετρο 30 εκ. ή ορθογώνιο, το λαδώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα.

trahanopita_paradosiaki_horis_fyllo_syntages_eleni_kapnia

Πασπαλίζουμε με σουσάμι, λίγο ελαιολαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Για περισσότερες πίτες δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...