- 350 γρ. μελομακάρονα
- 110 γρ. κρέμα τυρί ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ. έτοιμη βρασμένη κολοκύθα (στα super market συσκευασμένη) πολτοποιημένη
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (να είναι χλιαρή)
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 βανιλέτες
- ½ κ.γ. κανέλα
Επικάλυψη:
- 350 γρ. κουβερτούρα λευκή λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο
- Τρίμμα από μελομακάρονα
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και με το σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα, την κουβερτούρα, το αλάτι, τις βανιλέτες και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια.Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και τα απλώνουμε εκεί. Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για μία ώρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη τα μπαλάκι και τα βουτάμε ένα ένα στην κουβερτούρα πασπαλίζοντας το καθένα με τρίμμα μελομακάρονου. Τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και όταν τελειώσουμε όλα τα τρουφάκια τοποθετούμε στο ψυγείο. Τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο διατηρώντας τα στο ψυγείο.
Συμβουλή: Αν θέλουμε τα τρουφάκια να είναι πιο γευστικά τότε τα βουτάμε 2 φορές στην κουβερτούρα. Τα βουτάμε μία φορά, τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν και τα ξαναβουτάμε για 2η φορά.
Από την Ελένη Καπνιά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε