Τρούφες Πραλίνας

Δε θέλω να ξεκινήσω ένα τεράστιο γραπτό λέγοντάς σας πόσο προσιτές και νόστιμες είναι οι συγκεκριμένες τρούφες πραλίνας. Στην πρώτη δαγκωνιά ακούγεται το «κρακ» και μετά ξεχύνεται μία πλημμύρα από αυθεντική γεύση πραλίνας φουντουκιού που ξαφνιάζει. Η γεύση της θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια με τα κλασσικά σοκολατάκια να έρχονται στην επιφάνεια. Κάτι από σοκοφρέτα κάτι από νουγκατίνα κάτι από όλα! Καθόλου λιγωτικά και όμως τόσο ανάλαφρα.

Αν ξεκινήσεις να τρως τότε απλά χάνεις την μπάλα. Δοκιμάστε τα και πραγματικά θα τις φτιάχνετε είτε για δική σας κατανάλωση είτε για να τα δωρίζετε. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόση ευτυχία δίνετε και λαμβάνετε απλά εκφράζοντας τα αυτονόητα. Ας είμαστε αληθινοί σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Ας μην κρατάμε αποστάσεις με τους ανθρώπους γιατί οι χαμένοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ένα «σ’ αγαπώ» είναι τόσο μεγάλο και πραγματικό που ζεσταίνει και την πιο κρύα καρδιά. Νιώστε και εκδηλωθείτε, τόσο απλό και μαγικό. Ακόμα δε ξεκινήσαμε αγαπημένοι μου φίλοι μου;

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. φουντούκια
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
Μία πρέζα ανθό αλατιού
Ηλιέλαιο
Μία λαδόκολλα
Υλικά για τις τρούφες:
Η δόση πραλίνας
700 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ
Μία πρέζα ανθό αλατιού
1 κ.σ. ηλιέλαιο
κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Για την πραλίνα:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον ανθό αλατιού και τα φουντούκια.
Ολοκληρωμένο
2.
Το μάτι της εστίας μας πρέπει να είναι στη μεσαία ένταση γιατί δε θέλουμε να καεί η καραμέλα μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Σιγά σιγά βλέπουμε τη ζάχαρη να λιώνει και με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν δούμε ότι άλλαξε το χρώμα σε καραμελέ τότε αδειάζουμε την πραλίνα μας σε μία λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσοχή γιατί καίει! Δεν ακουμπάμε την πραλίνα για κανένα λόγο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
6.
Για τις τρούφες:
Αφού έχει κρυώσει η πραλίνα μας τότε την σπάμε σε κομμάτια και την βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ λίγο λίγο κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
7.
Χτυπάμε την πραλίνα μας μέχρι να βγει μία κρέμα (η υφή να μοιάζει σαν το φυστικοβούτυρο).
Ολοκληρωμένο
8.
Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 400 γρ. κουβερτούρας και όταν είναι έτοιμη την ανακατεύουμε με την πραλίνα και το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα τσέρκι, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και εκεί ρίχνουμε το μείγμα της πραλίνας.
Ολοκληρωμένο
10.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μας να πήξει μία μέρα ολόκληρη.
Ολοκληρωμένο
11.
Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και κόβουμε σε τετράγωνα.
Ολοκληρωμένο
12.
Αν θέλουμε αφήνουμε τις πραλίνες μας τετράγωνες ειδάλλως τις πλάθουμε σε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
13.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος και εκεί βουτάμε τις τρούφες μας.
Ολοκληρωμένο
14.
Σε ένα ταψί έχουμε στρώσει λαδόκολλα και εκεί ακουμπάμε τις πραλίνες.
Ολοκληρωμένο
15.
Αφού στεγνώσουν, περνάμε στο τελευταίο μας στάδιο όπου λιώνουμε τα υπόλοιπα 300 γρ. κουβερτούρας μαζί με τον ανθό αλατιού και τη μία κουταλιά ηλιέλαιο.
Ολοκληρωμένο
16.
Βουτάμε για 2η φορά τα σοκολατάκια μας στην γυαλισμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο
17.
Στη συνέχεια αν θέλουεμ τις περνάμε από το κακάο.
Ολοκληρωμένο
18.
Διατηρούνται στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου (καλό είναι να αποφύγουμε τα ζεστά μέρη του σπιτιού).
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να έχουμε επιτυχημένες πραλίνες το μυστικό κρύβεται στο καραμέλωμα των φουντουκιών. Η χαμηλή ένταση της κουζίνας θα μας βοηθήσει ώστε να μην κάψουμε την καραμέλα. Αν γίνει πολύ σκούρα σε χρώμα τότε μας έχει καεί και αφήνει μία πικρή γεύση στο στόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *