Vegan pancakes με μπανάνα

Vegan pancakes (τηγανίτες) με μπανάνα

Υλικά
  • 200 γρ. γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη στο μπλέντερ
  • 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου με καρύδα ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλέτες
  • 3 κοφτές κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή κανονική
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • Λίγο βούτυρο αμυγδάλου με καρύδα για το τηγάνι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν χυλό. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Αν η ένταση της εστίας μας φθάνει στο 9 εμείς το ρυθμίζουμε στο 5 ή στο 4 ανάλογα με την ισχύ κάθε κουζίνας. Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι ½ κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου και περιμένουμε να ζεσταθεί. Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας και το βάζουμε στο τηγάνι μας. Περιμένουμε να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια της τηγανίτας και με μία αντικολλητική σπάτουλα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Συνήθως είναι 1 λεπτό η κάθε πλευρά. Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα μας. Σερβίρουμε είτε με μέλι, μαρμελάδα, άλειμμα πραλίνας, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο εμείς επιθυμούμε.

 

Συμβουλή:

Η μία κουταλιά σούπας από το μείγμα μας δίνει μικρές τηγανιτές. Αν θέλουμε να είναι πιο μεγάλες τότε βάζουμε 2 κουταλιές.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...