Ζουμερή σοκολατόπιτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο ψιλοκομμένη
200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
0.33 κ.γ. πρέζα αλάτι
Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο

Οδηγίες

1.
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κακάο και τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
3.
Βράζουμε το σιρόπι μας 4 λεπτά μετρώντας πάντα από την ώρα βρασμού.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα αποσύρουμε στην άκρη και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Για τη σοκολατόπιτα:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα της σοκολάτας το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ολοκληρωμένο
7.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος.
Ολοκληρωμένο
8.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
9.
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
12.
Με μία μαρίζ το ενσωματώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε είτε μία στρόγγυλη φόρμα 22 εκ. ή ένα τετράγωνο ταψάκι 24Χ24.
Ολοκληρωμένο
14.
Την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
15.
Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
16.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα για το ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
17.
Όταν αφαιρέσουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο είτε κάνουμε τρύπες είτε κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
18.
Αφήνουμε για 4 ώρες το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
19.
Γκανάς σοκολάτας:
Για επιπλέον σοκολατένια γεύση ετοιμάζουμε την γκανάς.
Ολοκληρωμένο
20.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, το μέλι και το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
21.
Ρίχνουμε στην σοκολατόπιτα την γκανάς σοκολάτας 10 λεπτά μετά το σιρόπιασμά της.
Ολοκληρωμένο
22.
Ξεκουράζουμε το γλυκό για 4 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *