10+1 συμβουλές για τραγανά καλαμαράκια τηγανητά

10+1 συμβουλές για τραγανά καλαμαράκια τηγανητά

Καυτό λάδι και βαθύ τηγάνισμα σε δυνατή θερμοκρασία.

Το καυτό λάδι να καλύπτει όλα τα καλαμαράκια.

Καλό στέγνωμα από τα υγρά πριν παναριστούν. Δεν χρησιμοποιούμε υγρά και μαρινάδες.

Κάνουμε ένα μείγμα από αλεύρι χωριάτικο με κόκκο, καλαμποκάλευρο και σιμιγδάλι.

Μετά το πέρασμα από το μείγμα με το αλεύρι τα βουτάμε γρήγορα στο νερό και έπειτα τα τηγανίζουμε.

Λίγα λεπτά τηγάνισμα και μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.

Όσο πιο πολύ ώρα τα τηγανίζουμε τόσο πιο μαστιχωτά με ελαστική υφή θα γίνουν.

Όχι πολύ γύρισμα μέσα στο τηγάνι.

Τοποθετούμε λίγα λίγα τα καλαμάρια στο καυτό λάδι, αλλιώς αν βάλουμε πολλά μαζί  θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τηγανιστούν και να γίνουν τραγανά, θα αρχίσουν να βράζουν με αποτέλεσμα να βγουν μαλακά.

Τα στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα.

Σερβίρισμα όσο είναι ζεστά για να τα απολαύσουμε τραγανά.