Baking powder:οι ιδιότητές του

Baking powder:οι ιδιότητές του

1. Το baking powder είναι παράγοντας διόγκωσης ζύμης που δεν περιέχει μαγιά.

2. Η ιδιότητα του είναι να ελαφραίνει την υφή του κέικ δημιουργώντας φυσαλίδες αέρα μέσα στην ζύμη.

3. Η αναλογία του στο αλεύρι είναι στο 1 κιλό αλεύρι 40 γρ. baking powder.

4. Για να διαπιστώσουμε την φρεσκάδα του, αναμειγνύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αν εμφανιστούν αμέσως έντονες φυσαλίδες είναι φρέσκο.

5. Έχει ευεργετικές ιδιότητες σε σχέση με άλλες διογκωτικές ουσίες γιατί δρα αμέσως και χρειάζεται μόνο νερό σαν υγρή ουσία.

6. Δεν αγοράζουμε μεγάλη ποσότητα baking powder και γενικότερα το αποθηκεύουμε σε ξηρό περιβάλλον γιατί μαζεύει πολύ εύκολα υγρασία.