Χρήσιμες συμβουλές για κοτόπουλο

Χρήσιμες συμβουλές για κοτόπουλο

1. Το κρέας του κοτόπουλου πρέπει να είναι σφριγηλό και σκληρό, αν μυρίζει περίεργα και τα κόκαλα γύρω από το κρέας έχουν σκούρα απόχρωση τότε είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

2. Το κοτόπουλο συντηρειται 3 μέρες στο ψυγείο και 1 μήνα στην κατάψυξη.

3. Όταν έχουμε το κοτόπουλο  μέσα στο ψυγείο δεν χρησιμοποιούμε μεμβράνη αλλά το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο. Και φυσικά αποφεύγουμε την χρήση του πλαστικού μπολ.

4. Να θυμάστε πως η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα μικρόβια που έχει το κοτόπουλο, για να εξαλειφθούν χρειάζεται σωστό ψήσιμο.

5. Αν η μαρινάδα που φτιάχνουμε έχει κάποιο όξινο υλικό (όπως κρασί, λεμόνι ή ξύδι) θα σπάσει τις ανθεκτικές πρωτεΐνες του κρέατος και θα το κάνει πολύ μαλακό και τρυφερό.

6. Το μαρινάρισμα με όξινα υλικά καλό είναι να μην ξεπερνάει τη μια ώρα ώστε να μην υπερισχύσει η γεύση της μαρινάδας από αυτή του κοτόπουλου.

7. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε το δέρμα και το κόκαλο. Θέλουμε το στήθος κοτόπουλου και απεχθανόμαστε το λίπος και το κόκαλο. Δεν μας πειράζει καθόλου να τα ψήσουμε μαζί. Ούτως ή άλλως δε χρειάζεται να το φάμε γιατί πολύ απλά όταν ψηθεί το κρέας αφαιρούμε ότι μας ενοχλεί. Με αυτό τον τρόπο το κοτόπουλό μας θα έχει πάρει γεύση και θα είναι πολύ πιο ζουμερό. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα προστατεύει το κρέας και συγκρατούνται τα υγρά στο εσωτερικό.