Χρήσιμες συμβουλές για τα αυγά

Χρήσιμες συμβουλές για τα αυγά

Το τσόφλι:

Για να μη σπάσει το τσόφλι του αυγού απλά προσθέτουμε λίγο αλάτι και ξύδι κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Μαγιονέζα:

Το να φτιάξουμε μαγιονέζα μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά όλη η τέχνη είναι να προστεθεί το λάδι μας πάρα πολύ αργά επειδή ο κρόκος των αυγών δεν μπορεί να το απορροφήσει, αλλιώς το μείγμα θα χωρίσει. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πετάμε τίποτα. Ξεκινάμε πάλι τη διαδικασία με 2 κρόκους αυγών. Έπειτα αντί της προσθήκης του λαδιού προσθέτουμε το χωρισμένο μείγμα!

Μισοψημένο αυγό:

Αν ένα βρασμένο αυγό δεν έσφιξε καλά, τότε το τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη, το ξαναβάζουμε στο νερό μέχρι να είναι έτοιμο.

Δυσκολία στο καθάρισμα:

Όταν έχουμε βρασμένα αυγά και υπάρχει δυσκολία στο καθάρισμα, τότε ραγίζουμε τα τσόφλια μουλιάζοντάς τα σε κρύο νερό για δύο λεπτά. Μετά θα διαπιστώνουμε πως τα τσόφλια θα χωρίσουν εύκολα.

Το τέλειο βραστό αυγό:

Ποιος είναι ο τρόπος; Καλύπτουμε το αυγό με κρύο νερό και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το νερό να βράσει και μετά παίρνουμε από τη φωτιά το σκεύος. Το καλύπτουμε και αφήνουμε τα αυγά εκεί μέσα στο νερό για 9 λεπτά. στραγγίζουμε το νερό και στο τέλος τα μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει το ψήσιμο.

Βρασμένο αυγό:

Για να κόψουμε σε ωραίες φέτες το βρασμένο σφιχτό αυγό, τότε βρέχουμε ένα μαχαίρι και το κόβουμε.

Ασπράδια αυγού:

Όταν θέλουμε να χτυπήσουμε τα ασπράδια αυγού τότε τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν μεγαλύτερο όγκο.