Ιδέες για το περίσσιο αρνί της Λαμπρής

Ιδέες για το περίσσιο αρνί της Λαμπρής

Μετά το ψήσιμο του οβελία σίγουρα πάντα κάτι περισσεύει. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Το επαναχρησιμοποιούμε σε άλλες συνταγές δημιουργώντας έτσι νέες, μοναδικές γεύσεις.

Λύση 1η: Φτιάχνουμε ένα φρικασέ βάζοντας το αρνί της σούβλας στο τελείωμα του μαγειρέματος. Γρήγορα και αποτελεσματικά έχουμε ένα μαμαδίστικο φαγητό κατσαρόλας.

Λύση 2η: Δημιουργούμε ένα “εναλλακτικό” πιτόγυρο και αντί για χοιρινό κρέας χρησιμοποιούμε το αρνίσιο κρέας. Το κόβουμε σε λωρίδες και το ζεσταίνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ίσα ίσα για να «ζωντανέψει». Παίρνουμε πίτες για σουβλάκι ή αράβικες και τις γεμίζουμε.

Λύση 3η: Κόβουμε μαρούλι, αγγουράκι, πιπεριές πολύχρωμες, βρασμένη πατάτα, βραστό αυγό, γραβιέρα και αρνάκι ψητό ώστε να δημιουργήσουμε μία πεντανόστιμη σαλάτα. Ανακατεύουμε λίγο ξινόγαλο, ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε στη σαλάτα.

Λύση 4η: Επιχείρηση πίτα ή τάρτα. Παίρνουμε φύλλο σφολιάτας ή φύλλο για πίτα. Φτιάχνουμε μία γέμιση με αρνί ξεψαχνισμένο, τριμμένο κασέρι, γιαούρτι, κρέμα τυρί, αυγό, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε τα φύλλα, απλώνουμε τη γέμιση και ψήνουμε.

Λύση 5η: Γρήγορα και εύκολα φτιάχνουμε ζυμαρικά με αρνάκι. Ετοιμάζουμε μία κόκκινη σάλτσα ντομάτας με ψητή μελιτζάνα και βασιλικό. Ρίχνουμε μέσα το αρνάκι, ανακατεύουμε, περιχύνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με ξινομυζήθρα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρνάκι φτιάχντοντας ένα γρήγορο γιουβετσάκι ή ένα νόστιμο παστίτσιο ψιλοκόβοντας το αρνάκι και χρησιμοποιώντας το αντί του κιμά. Η επιλογή είναι δική σας!

Λύση 6η: Αρνάκι φούρνου με λαχανικά και κρούστα γιαουρτιού. Ψήνουμε μελιτζάνα, κολοκύθια, πιπεριές, μία ντομάτα και κρεμμύδια στο γκριλ του φούρνου. Παίρνουμε ένα ταψάκι και εκεί ρίχνουμε τα λαχανικά με το αρνάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε γιαούρτι, λίγο ξινόγαλα, λίγη μουστάρδα, αυγά, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Λύση 7η: Το πιο γρήγορα φαγητό που μπορούμε να κάνουμε είναι η αγαπημένη ομελέτα. Προσθέτουμε το αρνάκι, τα λαχανικά της αρεσκείας μας και όποιο τυρί επιθυμούμε και έτοιμο!

Λύση 8η: Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για σαγανάκι και εκεί απλώνουμε το ξεψαχνισμένο αρνάκι, κόβουμε μία ντοματάκια, μία πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ, λίγο μπούκοβο, φέτα τριμμένη, τυρί μετσοβόνε και σπάμε 3 αυγά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Λύση 9η + 1η: Πεντανόστιμη πίτα του βοσκού με αρνάκι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο, καρότα ψιλοκομμένα, αρακά και σβήνουμε με ζωμό κότας. Προσθέτουμε χυμό ντομάτας, το ψημένο αρνάκι ψιλοκομμένο, λίγο μπαχάρι, φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Μετά αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μέσα σε αυτόν ένα αυγό, τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε, ρίχνουμε το μείγμα του αρνιού και από πάνω τον πουρέ πατάτας δίνοντας ότι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Το συγκεκριμένο μείγμα για το αρνάκι μπορούμε να το βάλουμε και στα λαζάνια αλ φόρνο αντικαθιστώντας έτσι τον κιμά. Ετοιμάζουμε μία γρήγορη μπεσαμέλ, περιχύνουμε και ψήνουμε!