Ιδέες για θρεπτικά σχολικά σνακ

Κοκτέιλ γιαουρτιού με φρούτα:

Βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι τη μέση γιαούρτι ή τυρί cottage και από πάνω κόβουμε σε κομματάκια έναν ανανά ή μία μπανάνα ή άλλα φρούτα που μας αρέσουν. Γαρνίρουμε με λίγο κουάκερ και μέλι ή τριμμένο αμύγδαλο.

Βάφλες με φρούτα:

Ετοιμάζουμε βάφλες στη βαφλιέρα ή τις αγοράζουμε. Απλώνουμε ψιλοκομμένα φρούτα, μέλι και λίγο γιαούρτι. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτές φέτες μήλου με μέλι και κανέλα ή την μαρμελάδα που μας αρέσει. 

Συνταγή για βάφλες δείτε εδώ.

Smoothie μπανάνα-ακτινίδιο:

1 μπανάνα, 1 ακτινίδιο, 150 γρ. γιαούρτι, 1 φλιτζανάκι του ελληνικού συμπυκνωμένο γάλα.

Τα χτυπάμε καλά στο μπλέντερ κ σερβίρουμε.

Smoothie με ροδάκινο και βατόμουρα:

1 ώριμο ροδάκινο, 1 φλιτζ. κατεψυγμένα βατόμουρα, 1 μπανάνα, 1 φλιτζ. Γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού και πολτοποιούμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο και πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.

Milkshake με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα:

Βάζουμε στο μούλτι  μία μπανάνα, 1 κ.σ φυστικοβούτυρο, 1 κούπα σοκολατούχο γάλα και λίγο πάγο. Τα χτυπάμε και σερβίρουμε.

Μπισκοτάκια βρώμης:

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε 1/3 της κούπας βρώμη, 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ. αλεύρι, 1 ασπράδι αυγού, 1 βανίλια, ¼ κ.γ. baking powder, 1 κ.γ. κανέλα, ½ κ.γ. γαρύφαλλο, μία πρέζα αλάτι και 1 κ.σ. σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα.

Υγιεινό τοστ:

Απλώνουμε 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο, ½ μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, μία πρέζα κανέλα και ½ κ.γ. μέλι. Χρησιμοποιούμε ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο.

Εύκολα σάντουιτς:

Σάντουιτς κρουασάν με γαλοπούλα, κρέμα τυρί, μαρούλι, ντομάτα.

Σάντουιτς με τόνο, αγγούρι, καρότο και cottage cheese

Σάντουιτς με αγγούρι, τυρί φέτα, κοτόπουλο φιλέτο και ντομάτα

Μπάρες με φυστικοβούτυρο και σταφίδες:

200 γρ. βρώμη, ½ φλιτζ. Αποξηραμένα φρούτα με διάφορους ξηρούς καρπούς, 3 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας, 80 γρ. φυστικοβούτυρο, χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 30 γρ. μέλι, 1 κ.σ.  λιναρόσποροι

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την βρώμη, τον χυμό και το ξύσμα ανακατεύοντας καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιογένεια. αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι αφού πρώτα έχουμε βάλει από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Scrambled eggs πάνω σε ψημένο ψωμί:

2 αυγά, 1 ασπράδι αυγού, ½ κ.γ. θυμάρι, 2 φέτες ψωμί, 1 κ.σ. κατίκι ή κρέμα τυρί, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το ασπράδι, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζοντας λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσπαθούμε το μείγμα να παραμείνει υγρό. Ταυτόχρονα, ψήνουμε το ψωμί. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε λίγο και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί.