No products in the cart.
Μυστικά επιτυχημένης μαγιονέζας

Η μαγιονέζα είναι ένα απαλό, κρεμώδες, γαλάκτωμα που παρασκευάζεται από κρόκους φρέσκου αυγού, ξύδι, καρυκεύματα και ελαιόλαδο. Η παρασκευή της γίνεται είτε ανακατεύοντας με το σύρμα είτε με το μίξερ. Συνοδεύει ψάρι, κρέας, λαχανικά, σάντουιτς, αλμυρές κρέπες κλπ. Σήμερα αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να γίνει η μαγιονέζα τέλεια.
Τα μυστικά της επιτυχίας
Η φρεσκάδα των υλικών και κυρίως των αβγών που πρέπει να είναι ολόφρεσκα.
Υλικά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.
Πλαστικός κάδος του μίξερ ή πλαστικό μπολ, όχι μεταλλικός, για την παρασκευή της (το μέταλλο είναι αρκετά κρύο και υπάρχει κίνδυνος να κρυώσει τα υλικά σας).
Αν τελικά μας «κόψει» υπάρχει λύση
Το να φτιάξουμε μαγιονέζα μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά όλη η τέχνη είναι να προστεθεί το λάδι μας πάρα πολύ αργά επειδή ο κρόκος των αυγών δεν μπορεί να το απορροφήσει, αλλιώς το μείγμα θα χωρίσει. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πετάμε τίποτα. Ξεκινάμε πάλι τη διαδικασία με 2 κρόκους αυγών. Έπειτα αντί της προσθήκης του λαδιού προσθέτουμε το χωρισμένο μείγμα!.