Μυστικά για τέλειο μπακλαβά

Μυστικά για τέλειο μπακλαβά

Επιλέγουμε πάντα φρέσκο βούτυρο καλής ποιότητας.

Ραντίζουμε τα φύλλα του μπακλαβά με λίγο νερό για να μην ανασηκώνονται.

Ψιλοκόβουμε αρκετά τον ξηρό καρπό που θα χρησιμοποιούμε για να μην φεύγει η γέμιση κατά το κόψιμο.

Όταν βουτυρώνουμε τα φύλλα ποτέ δεν ακουμπάμε το πινέλο πάνω σ αυτά απλά ραντίζουμε.

Ψήνουμε τον μπακλαβά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Όταν σιροπιάζουμε χρησιμοποιούμε χλιαρό σιρόπι και ζεστό μπακλαβά.

Τέλος αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες τον μπακλαβά και μετά τον κόβουμε.