No products in the cart.
Μυστικά της καρυδόπιτας
1. Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το σημαντικό είναι να κάνουμε πολύ καλό και δυνατό χτύπημα του αυγού με τη ζάχαρη, ώστε να δώσουμε όγκο που θα διατηρηθεί και έτσι να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του αυγού.
2. Το καρύδι δε θα πρέπει να είναι τελείως σκόνη, αλλά χοντροαλεσμένα για να το καταλαβαίνουμε στη γεύση.
3. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά μέσα στα αυγά για να μην χαθεί ο όγκος.
4. Την προσθήκη του βουτύρου την κάνουμε στο τέλος για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο ώστε να μη χαθεί ο όγκος και το γλυκό «πέσει». Η αλλαγή της θερμοκρασίας ευθύνεται στο χάσιμο του όγκου.
6. Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη όταν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
7. Η καρυδόπιτα πρέπει να είναι πάντα κρύα και το σιρόπι χλιαρό, όπου και το ρίχνουμε σιγά σιγά, για να προλάβει το γλυκό να το απορροφήσει όλο σωστά.