No products in the cart.
Όσα πρέπει να ξέρουμε για τις τάρτες!
1. Το αλεύρι που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι μαλακό.
2. Το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια καθώς επίσης και τα υπόλοιπα υλικά (κρύα).
3. Πριν χρησιμοποιήσουμε την ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά και να ανοίξει όμορφα.
4. Κατά το ζύμωμα, κάνουμε πολύ γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να μην ζεσταθεί η ζύμη και μας γίνει ελαστική.
5. Για να ανοίξουμε το φύλλο τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας.
6. Πριν βάλουμε την γέμιση τοποθετούμε την ζύμη στην φόρμα, την τρυπάμε για να φύγει ο αέρας και στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα βάζοντας κάποιο βάρος, όπως ρύζι ή όσπρια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
7. Τέλος, για να μην μουλιάσει η ζύμη κατά το ψήσιμο με την γέμιση, πριν την ρίξουμε μέσα πασπαλίζουμε με φρυγανιά ή σιμιγδάλι για να απορροφήσει την υγρασία.