No products in the cart.
Συμβουλές για αφράτα pancakes
1. Η μαγειρική σόδα που χρησιμοποιούμε για τα pancakes (εκεί οφείλεται και ο όγκος τους) πρέπει να έχει ανοιχθεί 6 μήνες πριν.
2. Για πιο αφράτα pancakes προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα μας.
3. Το ιδανικό σκεύος είναι ένα τηγάνι με μεγάλη και βαθιά επιφάνεια, ώστε τα pancakes να έχουν τον χρόνο και τον χώρο να ψηθούν.
4. Όταν προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί είναι εύκολο να καεί. Ζυγίζουμε την ποσότητα της συνταγής και το αφήνουμε να λιώσει όση ώρα μας αναγράφεται στη συνταγή.
5. Το μείγμα μας καλό είναι να το φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή αν επιθυμούμε αφράτα και πιο ελαφριά pancakes.
6. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στα pancakes, τα γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα για να ψηθεί και η άλλη μεριά. Οι φουσκάλες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες, να έχουν ανοίξει και να έχει δημιουργηθεί μια μικρή τρύπα στην επιφάνειά τους. Τότε μόνο φαίνεται πως η μια μεριά έχει ήδη ψηθεί σωστά.
7. Καλό είναι να μην γαρνίρουμε με πολλά σιρόπια τα pancakes γιατί με αυτόν τον τρόπο υγραίνονται και χάνουν τη γεύση τους. Αυτό που ταιριάζει γάντι είναι να τα περιχύσουμε είτε με λιωμένο βούτυρο ή μέλι είτε με λιωμένη κουβερτούρα.